Floris Felix & Marie Reintjes in Singer Laren

John & Marine van Vlissingen Art Foundation brengt talentvolle Nederlandse beeldend kunstenaars voor het voetlicht. Jaarlijks selecteert de stichting een veelbelovende kunstenaar. Deze kunstenaar reist vervolgens naar een bestemming naar keuze waar diens inspiratie tot bloei kan komen. Hieruit vloeit nieuw werk voort. Om het verloren coronajaar 2021 in te halen, brengt de stichting dit jaar niet één, maar twee kunstenaars onder de aandacht: Floris Felix en Marie Reintjes. De nieuwe werken de twee kunstenaars zijn vanaf 29 november 2022 t/m 8 januari 2023 te zien in Museum Singer Laren.

FLORIS FELIX IN HEIDENSE HEMELEN – Een Nederlandse kunstenaar in Italië

Kunstenaar Floris Felix (1989) is de winnaar van de Van Vlissingen Art Foundation Prijs 2021. Gefascineerd door de Renaissance en Michelangelo in het bijzonder, dwaalde Floris Felix één maand lang door Italië en bezocht daarbij de steden Venetië, Florence, Rome en Palermo. Terug in Nederland vertaalde dit zich in werken met het menselijk lichaam als uitgangspunt. Daarbij ligt de nadruk op kleur, aangewakkerd door de gedachten aan de mozaïeken kerkhemelen, eeuwenoude palazzo’s, gouden Madonna’s, engelen, aura’s en aureolen, God’s oog en Fellini’s herinneringen.

MARIE REINTJES IN IJSLAND – Een Nederlandse kunstenaar in het land van vuur en ijs

Kunstenaar Marie Reintjes (1990) is de winnaar van de Van Vlissingen Art Foundation Prijs 2022. In mei 2022 reisde zij naar IJsland: het ‘land van vuur en ijs’, Vikingen en diepgeworteld bijgeloof. De fascinatie voor de overweldigende natuur en de drang om nieuwe dingen te ontdekken, zien en leren, waren voor Marie Reintjes de belangrijkste motivatie om voor IJsland te kiezen. Het landschap met kleuren en texturen die in Nederland niet voorkomen, gaven haar nieuw elan voor haar schilderijen.

Delen
november 2022

Kunstenaar 2024: Casper Waaijer

april 2024

Jan Kuhlemeier in een zee van kleur: Een Nederlandse kunstenaar in Indonesië

november 2023
This site is registered on wpml.org as a development site.