Donatie Centraal Museum

In 2022 viert Utrecht met trots dat het 900 jaar stadsrechten heeft. Ter gelegenheid van deze viering stelde de John & Marine van Vlissingen Art Foundation de komende vijf jaar een bedrag beschikbaar. De bijdrage is bestemd voor de aankoop van kunst uit Utrecht en van Utrechtse makers en geeft daarmee een impuls aan de collectie van het Centraal Museum te Utrecht, het oudste stadsmuseum van Nederland

“Het is voor ons een eer om met deze schenking iets te kunnen teruggeven aan de stad Utrecht, een stad die voor onze hele familie van grote betekenis is. Het Centraal Museum is de aangewezen plek om kunst met Utrechtse wortels te beheren en te verzamelen”, aldus de heer John Fentener van Vlissingen, voorzitter van de John & Marine van Vlissingen Art Foundation.

Ook wethouder cultuur Anke Klein is opgetogen over het cadeau aan de stad. “Dit initiatief onderstreept hoe belangrijk Utrechtse makers van vroeger en vandaag zijn. Het verbindt de kunst van het verleden met het heden en versterkt de positie van Utrecht als culturele stad in Nederland en in de wereld.”

Artistiek directeur Bart Rutten verheugt zich op enkele unieke aankopen die te zien zullen zijn in het museum tijdens de tentoonstelling ‘De Gezonde stad’. Bart Rutten: “De betekenis van dit cadeau is op meerdere fronten groot. We zien het als een enorme verrijking van onze collectie. Tegelijkertijd laat het ook zien dat het museum echt van de stad is en wordt ondersteund door de omgeving. Het museum is de John & Marine van Vlissingen Art Foundation dan ook heel dankbaar voor dit prachtige geschenk.”

Delen
mei 2022

Kunstenaar 2024: Casper Waaijer

april 2024

Jan Kuhlemeier in een zee van kleur: Een Nederlandse kunstenaar in Indonesië

november 2023
This site is registered on wpml.org as a development site.