Terug naar overzicht

De Van Vlissingen Art Foundation ondersteunde in 2012 fotografe Scarlett Hooft Graafland.

Scarlett Hooft Graafland studeert af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en heeft een Master in Sculpture gehaald aan Parsons School of Design in New York. Voor haar installaties creëert ze tijdelijke sculpturen in vaak onherbergzame gebieden. Van deze sculpturen maakt ze met haar analoge camera bijzondere foto’s.


Lees meer over Scarlett Hooft Graafland →

Over Scarlett Hooft Graafland

Scarlett Hooft Graafland reist naar plekken op de aarde waar een weids uitzicht een enorm gevoel van ruimte en vrijheid oproept. Het klimaat is er meestal extreem en mensen richten hun leven volledig in naar het ritme van de natuur. Samen met de plaatselijke bevolking doet ze kleine, speelse ingrepen in de natuur die altijd omkeerbaar zijn. De ingreep of performance wordt bijna gedicteerd door het landschap waarbij de context van die specifieke plek belangrijk is, realiteit en fictie lopen in elkaar over, de verbeelding krijgt vrij spel.

De foto’s van Scarlett Hooft Graafland zijn analoog gemaakt en worden later niet met Photoshop bewerkt. Gedurende 10 jaar heeft ze gewerkt in de hoogvlaktes van Bolivia. Ook verbleef zij voor haar werk verschillende malen in het Inuïtdorp Igloolik in het Canadese poolgebied en rondgetrokken op het Afrikaanse eiland Madagascar.