Terugblik PAN Amsterdam 2021

Van Vlissingen Art Foundation stond dit jaar op de 34e editie van PAN Amsterdam. Onze stichting zet zich sinds 2008 in voor hedendaagse kunst in Nederland en helpt jonge, talentvolle Nederlandse kunstenaars door te breken. Erik de Bree, Geertje van de Kamp en Vincent Mock, drie van onze inmiddels 11 kunstenaars, kregen daarmee de kans om van 14 tot en met 21 november nieuw werk te exposeren in de RAI Amsterdam. Ondanks de aangescherpte coronamaatregelen wist de gerenommeerde kunstbeurs ook dit jaar veel bezoekers aan te trekken. Samen met de kunstenaars blikken we terug op een succesvolle week op PAN Amsterdam 2021.

Erik de Bree: Soviet Series
Erik de Bree presenteerde zijn nieuwe werk: Soviet Series. Hiervoor kocht hij een jaar lang behang uit het Sovjettijdperk in de Oekraïne op en gebruikte dit als basis voor zijn nieuwe schilderijen. Erik de Bree: ‘Ik kijk terug op een zeer geslaagde beurs. Voor mij was PAN een hele nieuwe ervaring, aangezien het een veel bredere beurs is dan ik gewend ben. Ik vond het erg leuk om met zoveel verschillende mensen over mijn werk te kunnen praten.’

Geertje van de Kamp: Plat versus Diepte
Bij de schilderijen op acrylglas van Geertje van de Kamp ligt de focus op plat versus diepte, zowel in het beeld als in de constructie. Elk werk bestaat uit twee aparte lagen vóór elkaar, met ruimte ertussen waar¬door ook schaduwwerking ontstaat.

Vincent Mock: Scalloped Hammerhead, meest gedeelde beeld door bezoekers
Mooi gegeven was dat Vincent Mock’s werk Scalloped Hammerhead, gemaakt van roestvrijstalen vishaken, tijdens de beurs een van de meest gedeelde beelden door bezoekers bleek op Instagram. De haai is een van de vele bedreigde diersoorten en deze maakt hij op schaal na. De vishaken waar de haaien uit bestaan zijn scherp en staan symbool van menselijk streven en van onze relatie met de natuur. Vincent Mock: ‘PAN was intens met alle gesprekken die je op een dag voert. Je merkt dat het heel goed is om op deze manier zichtbaar te worden bij een groot publiek van kunstliefhebbers. Ik zou het zo weer doen!’, concludeerde Vincent Mock.

John & Marine van Vlissingen Art Foundation brengt talentvolle hedendaagse kunstenaars voor het voetlicht: volg de ontwikkelingen in hun kunstenaarschap via @vanvlissingenartfoundation.

Delen
november 2021

Kunstenaar 2024: Casper Waaijer

april 2024

Jan Kuhlemeier in een zee van kleur: Een Nederlandse kunstenaar in Indonesië

november 2023
This site is registered on wpml.org as a development site.