Terug naar overzicht

Erik de Bree koos af te reizen naar de Azoren voor inspiratie. “Een willekeurige keus. Een gok. Eentje die goed uitpakte”

Erik de Bree heeft een eigen, herkenbare stijl. Hij bouwt zijn eigenzinnige schilderijen en collages zorgvuldig op met verf of behangpapier. Als het schilderij “af” is, bewerkt hij zijn werk, waarbij hij delen weer afbreekt. Hierdoor ontstaat een nieuw, fascinerend beeld. Hoewel het werk wordt afgebroken, wordt het tegelijkertijd opgebouwd.


Lees meer over Erik de Bree →

Over Erik de Bree

Erik de Bree koos af te reizen naar de Azoren voor inspiratie. “Een willekeurige keus. Een gok. Eentje die goed uitpakte”, aldus Erik. In plaats van overweldigd te worden door de natuur, nieuwe indrukken en inzichten, ervoer hij de schok van herkenning. Vervallen gebouwen, muren en garagedeuren; het sloot aan bij zijn werkproces van afbraak en verval. Het boek laat zien hoe zijn fascinatie voor ‘afbraak en verval’ eruit zag voordat hij naar de Azoren ging. En hoe zijn verblijf daar vervolgens een heel nieuwe liefde aanwakkerde die hem inspireerde tot zijn nieuwe werk.

Video
In onderstaande video vertelt Erik over wat de beurs van de Van Vlissingen Art Foundation voor zijn werk betekend heeft: