Terug naar overzicht

Floris Felix & Marie Reintjes: Kunstenaars 2021/2022

Vanuit een gedeelde passie voor kunst, richtten John en Marine Fentener van Vlissingen in 2008 de Van Vlissingen Art Foundation op. Jaarlijks selecteert het bestuur van de stichting een veelbelovende kunstenaar. Deze kunstenaar reist vervolgens naar een bestemming naar keuze waar diens inspiratie maximaal tot bloei kan komen. Hieruit vloeit nieuw werk voort. Het hele proces wordt vastgelegd in een boek in de reeks Inspiratie en samen met het nieuwe werk tijdens een expositie gepresenteerd aan een groot publiek. Om het verloren coronajaar 2021 in te halen, brengt de stichting dit jaar niet één, maar twee kunstenaars voor het voetlicht: Floris Felix & Marie Reintjes.

Inspiratie: Italië en IJsland

Gefascineerd door de Renaissance en Michelangelo in het bijzonder, dwaalde Floris Felix een maand door Italië. Terug in Nederland vertaalde dit zich in werken met het menselijk lichaam als uitgangspunt en de nadruk op kleur.

Marie Reintjes reisde naar IJsland: het ‘land van vuur en ijs’, Vikingen en diepgeworteld bijgeloof. Het landschap met kleuren en texturen die in Nederland niet voorkomen, gaven haar nieuwe inspiratie voor haar schilderijen.

Tentoonstelling

De nieuwe werken van Floris Felix en Marie Reintjes zijn vanaf 29 november 2022 t/m 8 januari 2023 te zien in Museum Singer Laren.